Babyconsulent

 

Soms kun je als moeder best onzeker zijn en gaat het (even) niet zoals verwacht. En dan al die verschillende meningen…; wel of niet je baby laten huilen, hoe pak je een voedingsprobleem aan en waarom slaapt je baby niet gewoon door? Een Babyconsulente is een gespecialiseerd verpleegkundige die ervaring heeft met baby’s en jou bijstaat.

 

Ook na bijvoorbeeld een zware bevalling, een vroeggeboorte of een (aangeboren) aandoening.

Zorgen voor een baby doet iedereen op zijn eigen manier. Ik kan je helpen om, op jouw eigen manier, een ritme te vinden waarbij jij en je baby je goed voelen.

Weet je niet zeker of ik je kan helpen? Gewoon even bellen. Ik ben er voor jou.

 

Wat mag je verwachten?

Na je aanmelding doorlopen we een aantal stappen.

  • Je vult het intakeformulier in dat je na inschrijving van mij ontvangt. Hierdoor krijg ik een beeld van de zwangerschap, de bevalling en de situatie zoals die op dit moment is. We kunnen vervolgens tijdens een huisbezoek of via de e-mail direct aan de slag.
  • Tijdens het huisbezoek kijk ik mee met bijvoorbeeld een voedingsmoment of het moment waarop je jouw kindje naar bed brengt. Dit is afhankelijk van je hulpvraag.
  • Samen maken we een plan van aanpak. Hierin staan inzichten, achtergrondinformatie en veel praktische tips. Dit plan is persoonlijk en sluit aan bij jullie situatie en opvoedstijl.
  • De 2 weken erna hebben we zo vaak als nodig contact via de mail of What’s app en begeleid ik jullie stap voor stap richting een fijn en vertrouwd ouderschap.

Stuur een e-mail of bel mij als je wilt weten of ik als babyconsulent iets voor je kan betekenen.

Goed om te weten

De babyconsulenten die bij Babyconsulenten Nederland zijn aangesloten onderscheiden zich door hun opleidingsniveau en ervaring. Zo moeten zij beschikken over HBO werk en denkniveau en werkzaam zijn als gespecialiseerd verpleegkundige in de ouder en kindzorg. Babypraktijk Maas en Waal is aangesloten bij Babyconsulenten Nederland.