Draagconsulent

Dragen is voor iedereen en iedereen kan (leren) dragen!

Wanneer je je baby in een draagdoek draagt, ruikt je baby jouw geur, hoort jouw hartslag en voelt jouw lichaamswarmte en bewegingen. In een draagdoek voelt je baby zich veilig en geborgen. Een ideale positie om de wereld te ontdekken!

Dragen kun je doen vanaf de eerste dag na de geboorte. De overgang van de baarmoeder naar de wereld daarbuiten gaat gepaard met grote veranderingen. Deze veranderingen kunnen intens zijn voor je kindje. Door het dragen krijgt je kindje de tijd en ruimte om te wennen aan deze nieuwe omgeving. Ook in de maanden die volgen stimuleert het dragen de ontwikkeling van je kindje.

Wat doet een draagconsulent?

Als draagconsulent leer ik je om je veilig, ergonomisch en met vertrouwen te dragen. Tijdens een draagconsult geef ik je persoonlijk advies aangevuld met direct toepasbare achtergrondinformatie. De manier van dragen moet passen bij jouw situatie. Wil je graag gaan dragen, maar heb je geen idee waar te beginnen of welke drager er bij je past? Dan gaan we heel veel draagsystemen uitproberen. Heb je al een doek of drager, maar weet je niet zeker hoe deze op de juiste manier te gebruiken, dan leer ik je dit te doen tot je er zelf vertrouwen in hebt. Draag je al een tijdje, maar merk je dat je techniek toch nog op enkele punten verbeterd kan worden, dan kijk ik met je mee naar eventuele knelpunten.

Een draagconsult geef ik bij je thuis in een omgeving die vertrouwd is voor jou en je kindje. Het oefenen gebeurt altijd eerst met een speciale pop en zodra dat goed gaat ook met je kindje. Je kunt ook al tijdens je zwangerschap een draagconsult doen. Dan kun je na de geboorte direct beginnen met dragen

Gespecialiseerd in de zorg

Twijfel je of je wel kunt gaan dragen? Omdat je kindje prematuur geboren is, een spreidbroek draagt of speciale zorg nodig heeft. Juist dan kan dragen extra fijn zijn. Met mijn medische achtergrond als gespecialiseerd kinderverpleegkundige heb ik mij geschoold in het dragen bij een zorgvraag. Is je kindje nog onder behandeling van een specialist dan adviseer ik je om eerst met hem/haar te overleggen. Neem bij twijfel zeker even contact met me op. Dragen is vrijwel altijd mogelijk en er kan soms meer dan je vooraf denkt.

Een consult kost € 17,50 per half uur.

Draagconsult

Er zijn veel draagdoeken en dragers te koop, in verschillende maten, kleuren, materialen, en prijzen. Wil je graag gaan dragen maar zie je door de bomen het bos niet meer? Kom dan langs voor een draagconsult.

In dit consult maak je kennis met verschillende manieren van dragen. Ik heb rekbare en geweven doeken, een mei tai, ringsling en een paar voorgevormde dragers (SSC). Je kunt de verschillende dragers proberen en ik geef je tips voor optimaal draagcomfort en de verschillende manieren van dragen passend bij de leeftijd van jullie kind. Met al deze informatie maak je een keus uit een doek of drager waarmee je wilt leren dragen. Ik leer je de bijbehorende technieken. Na afloop draag je je kind met plezier in een bij jou passend draagsysteem.

Tijdsduur: 1 a 1,5 uur

Knoopconsult

Tijdens een knoopconsult leer je één knooptechniek. Vooraf bespreken we wat je wilt leren en welke draagdoek of drager je daarvoor wilt gebruiken. Heb je een eigen doek dan mag je die meenemen maar ik heb ook doeken waarmee je kunt oefenen. We beginnen met een draagpop en nemen de knoop stap voor stap samen door. Zo zorgen we ervoor dat jij je zeker genoeg voelt om met je kindje te gaan knopen. Na het consult mag je me altijd benaderen als je nog vragen hebt, ik help je dan weer op weg.

Tijdsduur: 1,5 uur

Duo knoopconsult

Samen is leuker dan alleen! Kom je liever samen met iemand en wil je allebei de knoop leren? Boek dan een duo knoopconsult zodat er voldoende tijd is om jullie allebei goed te leren knopen.

Tijdsduur: 2 uur

Fine tune consult

Heb je enige ervaring met het dragen van je baby, maar loop je vast in het omknopen van de draagdoek, voelt het dragen niet comfortabel of twijfel je of jouw baby goed zit, dan is een finetune consult misschien wat voor jou. Je leert geen nieuwe knoop aan, maar perfectioneert de knoop die je al kent. Tijdens dit consult oefen je met jouw eigen draagdoek en een draagpop van mij. Daarna knoop je je baby comfortabel in je doek!

Tijdsduur: 1 uur

Zwangerschapsconsult

Je bent zwanger en weet al dat je je kindje straks wilt gaan dragen. Tijdens je zwangerschap kun je alvast leren hoe je je baby veilig en comfortabel kunt dragen zodat je straks, na de geboorte, direct aan de slag kunt. In je zwangerschap oefenen we met een draagpop. Tijdens het terugkomconsult oefenen we kort nog even met de pop en aan het einde van dit consult kijk ik mee hoe je je eigen kindje voor het eerst in de doek knoopt.

Tijdsduur: eenmaal 1,5 uur en eenmaal 1 uur (consult vooraf en een terugkomconsult in de eerste weken na de geboorte.)

Handig om te weten:

  • Ik kom voor het consult naar je toe en neem alle dragers en draagpoppen mee. In overleg kan het consult ook bij mij thuis plaatsvinden.
  • Genoemde bedragen zijn inclusief BTW en inclusief reiskosten binnen de gemeentes Druten en West Maas en Waal. Daarbuiten reken ik 0,50 ct. per kilometer.
  • Tip: een draagconsult is ook erg leuk om cadeau te geven tijdens bijvoorbeeld een babyshower of als kraamcadeau!

* Aangesloten bij de Vereniging van Draagdoekconsulenten